Jonnas historia

Vi satt igång med Jonna i hopp om att få fler att cykla. Vi tror också att vi kan, med regelbunden service, ge våra cyklar (eller delar av dem) en längre livslängd än vanliga cyklar. Vårt mål är att vara en motvikt mot andra “mobilitetsalternativ” genom att vara hållbara och lönsamma från dag ett.

Vi leasade ut vår första cykel i juni 2020 till ett par i Hammarby Stjöstad. När vi började använde vi lite alla möjliga cyklar vi fick tag på då de tog slut ganska snabbt. Service och lager skötte vi hemifrån i våra egna förråd.

Efter sommaren kom äntligen våra Jonnacyklar och vi satt igång med dessa i mitten av september. Att bygga en egen cykel var inget självändamål, utan syftet var främst att ha något med kvalitet som vi känner till samt att kunna snabbt byta cyklar och ge snabb service.

I december vann vi Stockholm Stads Innovationspris!

Vi som jobbar

Vi är idag tre stycken som jobbar med Jonna. Fredrik, som sköter det mesta operativa och närmast kommer från P2P bildelningsiten Snappcar. Erik och Martin har byggt, sålt och servat cyklar i mer än 10 år på Stålhästen.

Vi har jobbat i cykelverkstäder tidigare och sett att färre varken kan eller vill hålla sin cykel i trim, samtidigt som tid och pris för att få cykelservice ökat.