Allmänna villkor

 

KÖPVILLKOR
Konsumentköplagen (1990:032) och Lag om konsumentskydd (2000:274) vid distansavtal och hemförsäljningsavtal (Distanshandelslagen) innehåller utförliga i allmänhet tvingade regler om dina rättigheter som konsument. Oavsett hur du handlar hos oss är nedanstående köpvillkor komplement till dessa lagar och är de bestämmelser som gäller mellan Jonna AB och dig.

TILLÄMPLIG LAG OCH TVIST
Avtalet gäller under svensk lag. Tvist rörande tolkning eller tillämpning av dessa Villkor skall tolkas i enlighet med svensk lag.

Vid en eventuell tvist följer Jonna AB beslut från Allmänna reklamationsnämnden. Allmänna reklamationsnämnden kontaktas via www.arn.se alternativt adress Box 174, 101 23 Stockholm.

TRÄFFANDE AV AVTAL
Vid beställning, via Internet, träffas avtal om köp när du väljer att slutföra betalningen i kassan. Orderbekräftelse genereras sedan automatiskt utan manuell översyn. Vid uppenbara felaktigheter (t.ex. uppenbart felaktigt pris eller tryckfel) förbehåller vi oss rätten att korrigera felet i efterhand. Om du inte är nöjd med vår korrigering eller anser att produktinformationen är felaktig får du självklart välja att avboka din order utan kostnad. Vi förbehåller oss även rätten att inte genomföra en beställning om t.ex. varan är slut i lager eller vid tekniska problem.

RETURER
Ibland händer det att man ångrar sig och givetvis har du rätt att returnera din beställning från Jonna. Du betalar då själv för returfrakten och den måste ske inom 30 dagar från att du tog emot din leverans.

Vi kan bistå med returfrakt om så önskas, det kostar 895 kr för order med cykel. Kontakta oss så hjälper vi dig i så fall med fraktsedlar.
Tänk på att returer ska skickas i originalskick och originalförpackning och att skicka alla paket till Stålhästen utan avisering och inte till ombud. Vi har ingen möjlighet ta emot paket som aviseras med brev eller SMS. Märk sändning med namn och ordernummer. Skicka din retur till: Stålhästen Cyklar AB St Eriksgatan 106 113 31 Stockholm

LEVERANSADRESS
Leveransadress eller leveranssätt kan ej ändras efter lagd order.

LEVERANSSÄTT
Hemkörning: För hemleveranser inom Sverige samarbetar vi med Enskede bilexpress, Bring och DHL. Transportören kommer att avisera för val av leveransdag och tid. Leveransen sker dagtid vid tomtgräns.

EJ UTLÖSTA ORDER
Löser du inte ut ditt paket debiteras du för sändningar med cykel 495 kr och andra paket 295 kr för tillkomna frakt- och administrationskostnader.

GARANTIER
Cyklarna har 6 månaders funktionsgaranti. Du reklamerar en vara genom att meddela oss detta omgående efter att du upptäckt felet. Ej åtgärdade problem kan få följdfel vilket då inte täcks av garantin. Garantin gäller inte underhåll, periodiska kontroller och skador som uppstått på varan genom felaktig användning eller hantering.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER
Vi hanterar personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen GDPR. Vi begär endast den information som krävs för att kunna hantera din order och dig som kund på bästa sätt. Informationen hanteras endast av oss och de partners som krävs för att kunna hantera genomfört köp, order, leverans samt ev försäkring. Exempelvis är det i vårt fall Stripe som hanterar betalningarna, vi som hanterar din order och våra leverantörer som skickar ut varorna med något av våra transportbolag. Du som kund kan begära att få: – ett utdrag av registrerade uppgifter – era registrerade uppgifter ändrade – registrerade uppgifter raderade Vi sälja inte vidare, förmedla eller lämna ut era uppgifter till obehöriga. När du genomför ett köp i vår kassa samtycker du till att vi får använda dina angivna adressuppgifter. Detta enligt dessa villkor samt Stripes. Detta för att kunna hantera och leverera din order. Vissa adressuppgifter kommer att behöva förmedlas till våra leverantörer och transportbolag. Vi behåller dina uppgifter i 3 år för att kunna hantera ev returer eller reklamationer.

VALUTA
Alla försäljning sker i kr (SEK) eller € (EUR) och inkluderar moms.

BESTALNINGSALTERNATIV
Jonna AB samarbetar med Stripe för att hantera transaktioner. Detta ger både dig som kund och oss som företag trygghet. Stripe har flera olika betalningsalternativ, där du bl.a. kan välja faktura, delbetalning, kortbetalning, banköverföring eller köp nu, betala senare.

Integritetspolicy
Integritetspolicy för Jonna AB
Hantering av personuppgifter
Hantering av personuppgifter

Jonna AB
559249-1541
Torsgatan 12
113 31 Stockholm