Leasa din cykel förmånligt via företaget

Du kan lägga upp alla våra cyklar som förmånscyklar

Drömcykeln till ett förmånligt pris

Fördelarna med att välja en förmånscykel är många och är en win-win för både anställda och företag.

Förbättrad hälsa och välmående: Att cykla ger bidrar till ökad vardagsmotion, som i sin tur leder till mindre stress, ökad koncentration och bättre fysik. Även lite fysisk aktivitet per dag gör ofta stor skillnad långsiktigt.

Du spar: I jämförelse med att köpa själv spar du som anställd mellan 25-45%, beroende på pris och vilken marginalskatt du har. Du delar dessutom ut kostnaden över längre tid.

Försäkring: Föräksingsskyddet är betydligt starkare än via din hemförsäkring, då det inte görs åldersavdrag, batteristöld ingår, samt att försäkringen även täcker olycksfall (läs vurpor)

Miljövänligt: Genom att välja förmånscykel bidrar den anställde till att minska Er miljöpåverkan. Det är ett smartare sätt att resa och bidrar till att minska utsläppen.

Kostnadsneutralt: Företaget kan med hjälp av nya skatteregler låta de anställda köpa en cykel till kraftigt reducerat pris via bruttolöneavdrag. Detta alternativ är uträknat så det ska vara kostnadsneutralt för arbetsgivaren.

Om ni redan bestämt er: Kontakta oss så kan vi snabbt kan erbjuda alla anställda förmånscyklar från Jonna (och även andra leverantörer). I samarbete med vår partner Vapaus.se blir administrationen enkel för dig och företagets anställda.

Har du förmån via Vapaus eller ePassi idag? Då behöver du bara ange dina arbetsmail i butiken så kvitterar vi ut cykeln och fakturerar leasingbolaget och ditt kontrakt startar. Vill du beställa en cykel med leverens? Hör av dig på mailen då vad du vill ha så skickar vi dig ett leasingkontrakt för godkännande och skickar ut cykeln.

Vanliga frågor om förmånscyklar

 • Hur gör jag med försäkring?

  Förmånscyklar från oss kan levereras med marknadens mest omfattande försäkring, inklusive helförsäkring med mobilitetsgaranti, noll kronor i självrisk, inga avdrag för cykelålder och alltid fullt värde vid skada. Försäkringen täcker bland annat cykelstöld och skador på cykeln och dess delar, inklusive batteriet, samt skador som orsakats av vandalism.

 • Vilka kan få förmånscykel?

  Alla  som  har ett fast jobb kort sagt. För att du ska kunna leasa en cykel månadsvis förmånligt krävs dock att din arbetsgivare har ett avtal med en förmånscykelleverantör. Som medarbetare måste du också varagodkänd i deras system som användare. Är du osäker på vad ni har – fråga din HR ansvarig eller chef.

 • Hur administreras förmånen?

  Företaget får en digital lista på den personal som köpt cykel som går att applicera i lönesystemet. Sedan dras förmånen med automatik varje månad. Om köpesumman överstiger den skattefria gränsen förmånsbeskattas köparen för överstigande summa, vilket företaget hanterar.

 • Vad kostar det att skaffa en förmånscykel?

  Priset på cykeln och din skattesats avgör kostnaden för din förmånscykel.  I slutändan kan det vara upp till 25-45 % billigare än att köpa en cykel privat.

 • Vilka fördelar får jag som anställd med detta upplägg?

  Leasingkostnaden dras direkt från din bruttolön samtidigt som arbetsgivaren bidrar med besparingar i arbetsgivaravgifterna för leasingkostnaden, vilket resulterar i ett billigare cykelköp än om du skulle köpa den privat. Dessutom har varje anställd möjlighet att dra av upp till 3 000 kr per år på den beskattade cykelförmånen, vilket gör förmånscykeln ännu mer förmånlig med besparingar som vanligtvis ligger mellan 25-45%, beroende på cykelns pris, tillvalspaket och din marginalinkomstskatt.

 • Vad händer när leasingperioden är över?

  Efter avtalstiden får den anställde möjlighet att köpa cykeln till ett mycket förmånligt pris, där 20% av det ursprungliga värdet brukar vara ett riktpris för en tre år gammal cykel. Om du inte väljer att köpa cykeln hämtar vi den kostnadsfritt från din bostad.

 • Varför bör du välja förmånscykel?

  Det är enkelt och kostnadseffektivt med förmånscykel, och cykeln är försäkrad under hela leasingperioden. Du har möjlighet att köpa cykeln till ett förmånligt pris när leasingperioden är över eller låta oss hämta den kostnadsfritt.

 • Vilka tillbehör kan jag hyra tillsammans med cykeln?

  Du kan beställa tillbehör som kan monteras på cykeln och är nödvändiga för dess funktion, inklusive cykellås, vinterdäck, lampor, stänkskärmar och cykelkorgar.

Jonna samarbetar medföljande leasingbolag